Το Apple λογότυπο μπορεί να λειτουργήσει σαν πλήκτρο – Μάθε πως

Το Apple λογότυπο μπορεί να λειτουργήσει σαν πλήκτρο – Μάθε πως

Και έτσι μπορείτε να το ενεργοποιήσετε

Γνωρίζατε ότι το Apple λογότυπο στο iPhone σας μπορεί να λειτουργήσει σαν πλήκτρο; Για την ακρίβεια όχι μόνο το λογότυπο, αλλά ολόκληρη η πίσω πλευρά της συσκευής σας! Ναι, λειτουργεί ακόμα και αν έχετε θήκη.

Καταχωνιασμένο στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, το Back Tap είναι ένα χαρακτηριστικό των iPhone που γνωρίζουν μόνο οι πολύ εξοικειωμένοι με το iOS λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας τους διάφορους απο τους αισθητήρες που περιλαμβάνει, η συσκευή αναγνωρίζει αν κάνετε Double Tap ή Triple Tap στο πίσω μέρος της.

Έτσι, μπορείτε να προγραμματίσετε το iPhone να κάνει οποιαδήποτε λειτουργία όταν «το χτυπάτε στην πλάτη» με το δάχτυλό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Double Tap να ανοίγει κάποια εφαρμογή όπως η κάμερα, να τραβά φωτογραφία ή να ανοίγει το παράθυρο των ανοιχτών apps.

iphonex

Που θα βρείτε το κρυμμένο αυτό χαρακτηριστικό;

Η Back Tap λειτουργία είναι «κρυμμένη» στα Settings/ Ρυθμίσεις. Από εκεί επιλέγετε Accessibility/ Προσβασιμότητα, στη συνέχεια Touch/Αφή και έπειτα θα το βρείτε τελευταίο στο κάτω-κάτω μέρος της λίστας.

backtapiphone

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο της Apple με αναλυτικές οδηγίες ενεργοποίησης:

Ποια iPhone το υποστηρίζουν;

Αξίζει να σημειωθεί πως το Back Tap υποστηρίζεται μόνο από το iPhone 8 ή τα πιο σύγχρονα μοντέλα. Παλιότερες συσκευές, όπως το 6S, δεν το υποστηρίζουν, παρόλο που διαθέτουν το iOS 14, το οποίο επίσης είναι απαραίτητο.

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio