Το Netflix απολύει ανώτερα στελέχη, θα παράγει λιγότερες ταινίες

Το Netflix απολύει ανώτερα στελέχη, θα παράγει λιγότερες ταινίες

Αφού έβγαλε τις περισσότερες πρωτότυπες ταινίες από κάθε άλλη εταιρεία του Χόλιγουντ, ο γίγαντας του streaming πρόκειται να επικεντρωθεί στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Το Netflix θα απολύσει επίσης αρκετά ανώτερα στελέχη.

Το Netflix υιοθετεί μια στρατηγική ποιότητας έναντι ποσότητας, μειώνοντας τον αριθμό των ταινιών που παράγει, καθώς ο γίγαντας του video streaming αναδιαρθρώνει τα κινηματογραφικά του τμήματα, αναφέρει το Bloomberg.

Το Netflix παράγει περισσότερες πρωτότυπες ταινίες μεγάλου μήκους από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο Χόλιγουντ. Όπως σημειώνει το Bloomberg, ακολουθώντας τη στρατηγική της κυκλοφορίας τουλάχιστον μιας ταινίας την εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, η ετήσια παραγωγή πρωτότυπων ταινιών του Netflix ξεπερνούσε συστηματικά τις 50.

Η αναδιάρθρωση θα σημάνει ότι το τμήμα ταινιών μικρότερου προϋπολογισμού του Netflix ύψους $30 εκατομμυρίων ή λιγότερο θα συνδυαστεί με την ομάδα μεσαίου προϋπολογισμού που παράγει ταινίες κόστους μεταξύ $30 και $80 δολαρίων.

Η επιχείρηση περικοπών θα επηρεάσει επίσης ορισμένες θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Η Lisa Nishimura, η οποία εργαζόταν στο Netflix για πάνω από 15 χρόνια και ήταν επικεφαλής των προτάσεων standup comedy και πρωτότυπων ντοκιμαντέρ θα αποχωρήσει, ανέφερε το Bloomberg, ενώ ο Ian Bricke, αντιπρόεδρος στην ομάδα ταινιών, επίσης αποχωρεί μετά από 10 χρόνια θητείας στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κινηματογραφικού τμήματος του Netflix, Scott Stuber, η κίνηση για μείωση της παραγωγής ταινιών γίνεται για να διασφαλιστεί ότι οι περισσότεροι τίτλοι θα είναι υψηλής ποιότητας. Ενώ το Netflix είναι υπεύθυνο για μαζικά δημοφιλείς ταινίες όπως το Glass Onion: A Knives Out Mystery και αναγνωρισμένες από τους κριτικούς ταινίες όπως το All Quiet on the Western Front, η τεράστια προσφορά του σημαίνει ότι πολλές ταινίες περνούν απαρατήρητες.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων από το Netflix πέρυσι, καθώς οι συνδρομητές το 2022 μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις απώλειες από την πτώση του αριθμού των συνδρομητών, ο γίγαντας της κινηματογραφικής ροής ξεκίνησε ένα φθηνότερο συνδρομητικό πρόγραμμα βασισμένο σε διαφημίσεις.

Το Netflix προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις νωρίτερα φέτος, όταν άρχισε να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, μια πρακτική που προηγουμένως είχε ακόμη και ενθαρρύνει. Η κίνηση αυτή μπορεί όμως να αποδώσει καρπούς, παρά τις επικρίσεις: σύμφωνα με τους αναλυτές μετοχών της Well Fargo, η πάταξή της θα μπορούσε να αποφέρει $3 δισεκατομμύρια σε επιπλέον έσοδα για την εταιρεία.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio