Το “Baby Shark” γίνεται το πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube με 10 δις προβολές

Το “Baby Shark” γίνεται το πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube με 10 δις προβολές
Δέκα δις προβολές, ντου ντου ντουντουντου ντου.

Μπορεί να το αγαπάτε ή το μισείτε, αλλά το βίντεο “Baby Shark Dance” αυτή την εβδομάδα έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, και έγινε το πρώτο βίντεο που έφτασε τις 10 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το παιδικό τραγούδι (και ο σχετικός χορός) παρουσιάζουν διάφορα μέλη της οικογένειας ενός Καρχαρία, το καθένα με τη δική του κίνηση των χεριών του που μιμείται τα σαγόνια των θαλάσσιων πλασμάτων.

Αποκτώντας τη δημοτικότητά του από τη νοτιοκορεατική εταιρεία εκμάθησης Pinkfong το 2016, η δίλεπτη viral εκδοχή ερμηνεύεται από την Κορεοαμερικανίδα τραγουδίστρια Hope Segoine, με δύο παιδιά ηθοποιούς να παίζουν τους ρόλους του Baby, Mommy, Daddy, Grandma και Grandpa Shark (ντου ντου ντουντουντου ντου).

Το κλιπ, το οποίο στέφθηκε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube τον Νοέμβριο του 2020 (ξεπέρασε την επιτυχία του Luis Fonsi “Despacito”), εξακολουθεί να φέρει τον πολυπόθητο τίτλο, έχοντας ξεπεράσει τις 10 δισεκατομμύρια προβολές αυτήν την εβδομάδα. Πολλά από αυτά είναι ευγενική προσφορά γονέων που προσπαθούν να απασχολήσουν μικρά παιδιά στο μπάνιο, στο λεωφορείο ή στο ιατρείο. Για να γιορτάσει τα 10 δισεκατομμύρια προβολές, η Pinkfong προσκαλεί τους θαυμαστές να “μοιραστείτε τις στιγμές σας που χορεύετε το Baby Shark Dance μαζί μας” στα social media. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα σχόλια είναι ως επί το πλείστον εμπνευσμένα από κάποια ιδιοφυή λογοπαίγνια και συγχαρητήρια μηνύματα.

Όπως επισημαίνει το CNN, το “Baby Shark” έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια: αναπόφευκτα μετατράπηκε σε σειρά κινουμένων σχεδίων, δημητριακά, θεατρική παράσταση και τον ύμνο των Washington Nationals κατά τη διάρκεια της σεζόν που κέρδισαν το World Series. Ενέπνευσε ακόμη και ένα άσμα παρωδίας στον Ted Lasso του Apple TV+ και έφτασε στο Νο. 32 του Billboard Top 40.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!