Το TikTok δοκιμάζει να προσθέσει Dislike επιλογή

Το TikTok δοκιμάζει να προσθέσει Dislike επιλογή

Το TikTok δοκιμάζει την επιλογή dislike για τα μη προβαλλόμενα σχόλια, επιτρέποντας στους χρήστες να μπορούν να εντοπίζουν ακατάλληλους ή εκτός θέματος σχολιασμούς, και να αποφεύγουν έτσι πιθανές λεκτικές συγκρούσεις.

Μέσω μιας ανάρτησής του, το TikTok εξηγεί ότι μόνο το άτομο που έκανε το dislike θα μπορεί να δει την συγκεκριμένη αντίδραση, χωρίς να το γνωρίζουν ο σχολιαστής και οι υπόλοιποι χρήστες.

“Το feedback της κοινότητας θα προστεθεί στο σύνολο των παραγόντων που ήδη χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε την καρτέλα σχολιασμών ως ένα μέρος με συνάφεια και πραγματική δέσμευση”, δήλωσε ο Cormac Keenan, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας της πλατφόρμας TikTok. “Παράλληλα με το έργο μας για την προληπτική κατάργηση καταχρηστικού και μισητού περιεχομένου ή συμπεριφοράς […] θα συνεχίζουμε να διερευνούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να έχει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα σχόλια.»

Με αυτό το σκεπτικό, το κοινωνικό δίκτυο του TikTok καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να υπενθυμίσει στους χρήστες του τα ενσωματωμένα εργαλεία ασφάλειας που διαθέτει, προτρέποντας τους χρήστες που λαμβάνουν υψηλό ποσοστό αρνητικών αντιδράσεων να χρησιμοποιούν το φιλτράρισμα σχόλιων του TikTok ώστε να μπλοκάρουν και να διαγράφουν συγκεκριμένες επιλογές.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτές οι πειραματικές δυνατότητες να μην γίνουν ποτέ αντιληπτές από τους περισσότερους χρήστες. Γι’ αυτό και το TikTok πρόκειται να παρέχει μια πλήρη ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη του πλάνου της “τις επόμενες εβδομάδες”.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!