Οι χρήστες του TikTok αναζητούν περισσότερο τις αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας

Οι χρήστες του TikTok αναζητούν περισσότερο τις αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας
Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι χρήστες του TikTok ενδιαφέρονται περισσότερο για αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας σε όλες τις υπηρεσίες.

Την υπηρεσία ή πλατφόρμα, οι χρήστες της οποίας αναζητούν περισσότερο τις αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας επεδίωξαν να βρουν οι ερευνητές της Kaspersky, οι οποίοι ανέλυσαν ανώνυμα δεδομένα που παρέχονται εθελοντικά από χρήστες του Privacy Checker, ενός ιστότοπου που περιέχει χρήσιμες συμβουλές για ρυθμίσεις απορρήτου για διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι χρήστες του TikTok ενδιαφέρονται περισσότερο για αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας σε όλες τις υπηρεσίες – το ποσοστό τέτοιων αιτημάτων αγγίζει το 71%.

Παράλληλα, οι κάτοχοι iPhone ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες – περισσότερα από τα μισά αιτήματα (53%) αναφέρονται στις πιο αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Η τάση αυξημένης ψηφιακής ευαισθητοποίησης ενθαρρύνει τους πελάτες να φροντίζουν περισσότερο τα προσωπικά τους δεδομένα και τα ψηφιακά τους ίχνη στο διαδίκτυο. Η χρήση μιας ευρείας γκάμας ρυθμίσεων απορρήτου σε υπηρεσίες και πλατφόρμες εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας για λογαριασμούς και προσωπικές πληροφορίες αλλά και έλεγχο του αριθμού των ψηφιακών αποτυπωμάτων.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από ανώνυμες επισκέψεις στον ιστότοπο Kaspersky Privacy Checker, μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2019 και 15 Νοεμβρίου 2021. Οι ειδικοί των κοινωνικών δικτύων της Kaspersky ανέλυσαν τους χρήστες των υπηρεσιών και των πλατφορμών που άνοιξαν τις οδηγίες ασφαλείας σε μεγαλύτερο βαθμό. Επί του παρόντος, η ρύθμιση μεσαίου επιπέδου είναι η προεπιλογή στην πλατφόρμα Privacy Checker.

Όσον αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες, οι χρήστες του TikTok δεν ήταν οι μόνοι που αναζητούσαν αυστηρές συμβουλές ασφάλειας. Το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK βρίσκεται στη δεύτερη θέση – το μερίδιο των αιτημάτων για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας είναι 48%.

Την τρίτη θέση κατέχει το Instagram – στο οποίο το 42% των ερωτημάτων σχετίζονται με τις αυστηρές ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, το επίπεδο ασφάλειας του Facebook είναι το λιγότερο ανησυχητικό – το μερίδιό του σε αιτήματα για ισχυρότερες συμβουλές ασφάλειας είναι 33%.

Αποδεικνύεται ότι οι ιδιοκτήτες iPhone ανησυχούν περισσότερο για την προστασία των δεδομένων τους σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Περισσότερα από τα μισά (53%) αιτήματα αποτελούν οι αναζητήσεις για το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, ενώ το ποσοστό των μεσαίων αιτημάτων είναι 42%.

Εν τω μεταξύ, το 57% των χρηστών Android αναζητούν ρυθμίσεις για το μεσαίο επίπεδο. Μόνο το 39% ενδιαφέρεται για τις ισχυρότερες συμβουλές ασφαλείας.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες υπολογιστών, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες Mac (59%) ενδιαφέρονται για τις μεσαίες ρυθμίσεις, ενώ το ποσοστό των Windows είναι μικρότερο στο 41%. Οι κάτοχοι συσκευών Mac αναζητούν αυστηρές συμβουλές ασφαλείας λιγότερο από τους κατόχους συσκευών Windows – 33% έναντι 41%.

Κατόπιν της ανάλυσης του συνόλου των αιτημάτων, αποδείχθηκε επίσης ότι το Android είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των χρηστών που αναζητούν συμβουλές ασφαλείας στον ιστότοπο Privacy Checker: το ποσοστό τους είναι 67%. Έτσι, το ποσοστό των αιτημάτων για iPhone είναι μόνο 11% και 4% για Mac. Σχεδόν το ένα πέμπτο (18%) όλων των αιτημάτων προέρχονται επίσης από τα Windows.

Πηγή: cnn.gr

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio