Το TikTok πειραματίζεται με τη δυνατότητα φιλοδωρήματος

Το TikTok πειραματίζεται με τη δυνατότητα φιλοδωρήματος
Οι δημιουργοί περιεχομένου με τουλάχιστον 100,000 ακολούθους μπορούν να αιτηθούν για να ξεκινήσουν να λαμβάνουν φιλοδωρήματα από τους ακολούθους τους.

Το TikTok δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν φιλοδωρήματα στους αγαπημένους τους δημιουργούς, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η νέα λειτουργία φιλοδωρήματος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από την δημιουργό περιεχομένου του TikTok, Jera Bean, η οποία έκανε μερικά βίντεο TikTok εξηγώντας πώς αυτό λειτουργεί. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους δημιουργούς έχουν επιλεγεί για μια περιορισμένη δοκιμή και θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν μέρος. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο αριθμός ακολούθων σε τουλάχιστον 100.000, η ​​πλήρωση μιας συγκεκριμένης απαίτησης ηλικίας και o σεβασμός στους κανόνες που αφορούν την χρήση της υπηρεσίας.

Η λειτουργία ονομάζεται επίσημα Tips και το TikTok δεν κερδίζει χρήματα από τη λειτουργία, τουλάχιστον προς το παρόν. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δοκιμής. Στη σελίδα εγγραφής του Tips που βρήκε η Bean, η δυνατότητα περιγράφεται ως εξής: “Το Tips επιτρέπει στους θεατές να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργικότητά σας και να δείχνουν την υποστήριξή τους, στέλνοντάς σας πληρωμές. Τα φιλοδωρήματα θα δοθούν απευθείας σε εσάς και δεν θα πάνε στο TikTok”.

Όταν το TechCrunch ζήτησε κάποιο σχόλιο σχετικά με τη λειτουργία, το μόνο που δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok ήταν: «Σκεφτόμαστε πάντα νέους τρόπους για να προσφέρουμε αξία στην κοινότητά μας και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του TikTok».

Μόλις εγκριθεί, οι δημιουργοί θα δουν έναν σύνδεσμο για Tips να εμφανίζεται στο προφίλ τους. Πατώντας το, εμφανίζεται η ένδειξη “Υποστηρίξτε αυτόν τον δημιουργό!” που εμφανίζει τον συνολικό αριθμό υποστηρικτών και τις φιλοδωρήματα που έλαβε αυτός ο δημιουργός. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε “Αποστολή tip”, με τις επιλογές να είναι 5$, 10$, 15$ ή ένα προσαρμοσμένο ποσό και μπορεί να γίνει ανώνυμα. Η ελάχιστη τιμή φιλοδωρήματος είναι $1.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio