Τα Pinterest Video Pins αλλάζουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα και ως αποτέλεσμα οι πρώτοι που τα έχουν υιοθετήσει, έχουν μεγάλα οφέλη.

Το 2020, το περιεχόμενο με βίντεο ευδοκιμεί στο Pinterest, με τα Video Pins να γίνονται γρήγορα ένα από τα κορυφαία δημιουργικά εργαλεία για  brands, επιχειρήσεις και δημιουργούς.

Σε αυτό τo άρθρο, καλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Video Pins για να αναπτυχθείτε στο Pinterest, πώς να δημιουργήσετε εκπληκτικά Video Pins και μερικά μυστικά στρατηγικής για εξοικονόμηση χρόνου και αύξηση αυτών των κλικ.

Γιατί Τα Pinterest Video Pins είναι απίστευτα χρήσιμα για επιχειρήσεις

Οι άνθρωποι λατρεύουν να παρακολουθούν βίντεο, είναι μια ελκυστική μορφή που είναι ιδανική για αφήγηση ιστοριών από brands και δείχνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε δράση.

Τα Video Pins έχουν ανταπόκριση όταν ξεχωρίζουν από το πλήθος. Αρχίζουν να παίζουν αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας σας όταν βρίσκονται στη μέση της οθόνης.

Έτσι, ενώ οι Pinners κάνουν κύλιση σε όλες τις στατικές εικόνες στην αρχική τους ροή ή σε έναν πίνακα, συχνά σταματούν για ένα Video Pin όταν η κίνηση τους τραβάει την προσοχή.

Επιπλέον, τα Video Pins εμφανίζονται σε ένα κυλιόμενο banner στο επάνω μέρος των αποτελεσμάτων αναζήτησης, κάτι που αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για brands που θέλουν να αυξήσουν την έκθεσή τους.

Επιπλέον, πιθανότατα, ήδη μοιράζεστε περιεχόμενο με βίντεο σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook, το TikTok και το YouTube.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, ωστόσο, είναι ότι το Pinterest είναι επίσης μια καταπληκτική πλατφόρμα για βίντεο και τα Video Pins φέρνουν ορισμένα βασικά οφέλη για τις επιχειρήσεις.

Ο αριθμός των προβολών βίντεο στο Pinterest πέρυσι αυξήθηκε περισσότερο από 6 φορές σε σύγκριση με το 2018. Οι προβολές του οργανικού Video Pin αυξάνονται κατά 240% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω τροφίμων και ποτών, ομορφιάς, DIY, ψυχαγωγίας και διακόσμησης σπιτιού.

Δεδομένου ότι το Pinterest είναι μια πλατφόρμα οπτικής ανακάλυψης, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να προσεγγίσετε και να εμπνεύσετε νέο κοινό.

Στην πραγματικότητα, το 85% των χρηστών λένε ότι το Pinterest είναι το σημείο όπου πηγαίνουν για να ξεκινήσουν μία νέα κατασκευή και το 97% των αναζητήσεων των χρηστών του Pinterest δεν περιέχει κάποιο γνωστό brand, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ιδέες και όχι συγκεκριμένες μάρκες.

Με όλα αυτά κατά νου, αξίζει να βελτιστοποιήσετε τα pin σας, ώστε να ξεχωρίζουν από το πλήθος – και τα Video Pins είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε.

Στην πραγματικότητα, μάρκες όπως το Tastemade έχουν αυξήσει το κοινό τους ανεβάζοντας χιλιάδες βίντεο στο Pinterest, το οποίο έχει δημιουργήσει περισσότερες από 2,2 δισεκατομμύρια προβολές όλα αυτά τα χρόνια!

pinterest

Και δεν είναι μόνο η πρόσθετη προβολή που κάνει τα Video Pins τόσο μοναδικά. Επιτρέπουν επίσης στα brands να μοιράζονται πολύ περισσότερα στην πλατφόρμα, από αφήγηση έως επίδειξη προϊόντων.

Τα Video Pins ξεχωρίζουν για εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως σεμινάρια, οδηγίες και συνταγές.

 

 

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα Video Pins για να προσελκύσετε θεατές αλλού, όπως κανάλι YouTube, ιστοσελίδα ή σελίδες προϊόντων σας.

Μόλις ένας θεατής αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο του βίντεό σας, είναι πολύ πιο πιθανό να κάνει κλικ στον σύνδεσμο του Pin – κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικό για την προώθηση και τις πωλήσεις.

Με απλά λόγια, τα Video Pins είναι πιο «sticky» από τα image Pins λόγω της διαδραστικής φύσης του περιεχομένου βίντεο. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να μοιράζεστε Video Pins στο Pinterest!

Συμβουλές για τη δημιουργία Video Pins στο Pinterest

Συμβουλή # 1: Τραβήξτε την προσοχή νωρίς

Ο χρυσός κανόνας του βίντεο – ανεξάρτητα από την πλατφόρμα– είναι να τραβήξει την προσοχή του θεατή το συντομότερο δυνατό.

Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή ενός χρήστη προτού συνεχίσει να σκρολάρει.

Είτε ξεκινάτε με πολλή κίνηση και χρώμα, αναδεικνύετε ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα σας ή δημιουργείτε ίντριγκα χρησιμοποιώντας κείμενο εντός των πρώτων δευτερολέπτων, είναι πάντα καλή ιδέα να μία τέτοια εισαγωγή.

Συμβουλή # 2: Προσθήκη overlay κειμ