Υπό κατάρρευση η αγορά κρυπτονομισμάτων: «Παλεύει» πάνω από τα 30.000 ευρώ το Bitcoin

Υπό κατάρρευση η αγορά κρυπτονομισμάτων: «Παλεύει» πάνω από τα 30.000 ευρώ το Bitcoin

Σε χαμηλό τετραμήνου η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο – Παρέσυρε ολόκληρη την αγορά – Μετά τον Έλον Μασκ, νέο χτύπημα από την Κίνα

Άσχημη ήταν η νύχτα που πέρασε για την αγορά των κρυπτονομσιμάτων και όπως φαίνεται έτσι συνεχίζει να είναι αφού από αργά το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε μία νέα πτώση η οποία οδήγησε το Bitcoin στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στις 09:31 της Τετάρτης το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 32.280 ευρώ, ενώ λίγη ώρα πριν είχε φτάσει μέχρι και στα 31.600 ευρώ. Σημειώνεται πως το Bitcoin είχε να αγγίξει αυτά τα επίπεδα από τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως έχει «καταρρεύσει» μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα από το επίπεδο-ρεκόρ των 54.296 ευρώ όταν και είχε «σκαρφαλώσει» στις 14 Απριλίου.

Η πτώση αυτή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως έχει συμπαρασύρει ολόκληρη την αγορά η οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τις διακυμάνσεις του Bitcoin. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Ethereum από τα 3.620 ευρώ που βρισκόταν στις 12 Μαΐου έφτασε λίγο μετά τις 09:00 της Τετάρτης να πέσει στα 2.340 ευρώ. Αντίστοιχη είναι και η «μοίρα» άλλων μεγάλων παικτών της αγοράς όπως το Binance, το Cardano αλλά και του Dogecoin.

Η τιμή των πέντε κορυφαίων κρυπτονομισμάτων ανά αξία μειώθηκε κατά διψήφιο ποσοστό τις τελευταίες 24 ώρες με περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν πλέον εξαφανιστεί από την αγορά κρυπτογράφησης την τελευταία εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Forbes, η πτώση στις τιμές οφείλεται στα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η αγορά. Μετά τον Έλον Μασκ και το πισωγύρισμα της Tesla με την  στήριξη του Dogecoin, τώρα έρχεται η Κίνα η οποία έδωσε εντολή στις τράπεζές της να μην διευκολύνουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και προειδοποίησε τους επενδυτές να αποφύγουν τέτοιου είδους συναλλαγές.

Ωστόσο, πολλοί στην κοινότητα του Βitcoin και της κρυπτογράφησης παραμένουν αισιόδοξοι, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία πώληση είναι απλώς ένα «pull-back» ή αλλιώς μία «διόρθωση».

«Το μοτίβο του Bitcoin τα τελευταία 10 χρόνια ήταν μετεωρολογικές αυξήσεις ακολουθούμενες από ανατροπές», δήλωσε ο Joe DiPasquale, διευθύνων σύμβουλος του Βitcoin. «Πριν από ένα χρόνο σήμερα, το bitcoin έκλεισε στα 9.927 δολάρια, ενώ τώρα βρίσκεται στα 39.000 δολάρια. Ενώ σίγουρα έχει πέσει από το ύψος των 63.000 δολαρίων, αυτό είναι ακόμα αύξηση 300%. Η πτώση της τιμής είναι μια φυσική περίοδο που θεωρούμε απαραίτητη για τη διαμόρφωση των γραμμών υποστήριξης για μελλοντική ανατίμηση. Παραμένουμε αισιόδοξοι στο Βitcoin και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε το bitcoin στα 100.000 δολάρια» δηλώνει σύμφωνα με το Forbes.

Πηγή : https://www.protothema.gr/

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio