Υποστηρίξετε τους αγαπημένους σας YouTubers με το “Super Thanks”

Υποστηρίξετε τους αγαπημένους σας YouTubers με το “Super Thanks”

Η νέα δυνατότητα είναι ένας επιπλέον τρόπος να ενισχύσετε οικονομικά τους δημιουργούς, για τα βίντεο που δημοσιεύουν.

Μερικές φορές τα like δεν είναι αρκετά για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την υποστήριξή μας στους δημιουργούς περιεχομένου στο YouTube. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν η πλατφόρμα αποφάσισε να προσφέρει μία νέα δυνατότητα με την ονομασία Super Thanks.

Γνωστή και ως το πειραματικά δοκιμασμένο “χειροκρότημα θεατών”, το Super Thanks είναι διαθέσιμο με τέσσερις χρηματικές ενισχύσεις—$2, $5, $10, και $50 ( το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις αντίστοιχη νομισματική ισοτιμία ανά περιοχή). Κάθε φορά που κάποιος θα το χρησιμοποιεί, θα του εμφανίζεται ένα GIF το οποίο θα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του δημιουργού, ενώ το σχόλιό του θα χρωματίζεται έτσι ώστε ο δημιουργός να μπορεί να στείλει τις ευχαριστίες του ακόμα πιο άμεσα στον χρήστη.

Το Super Thanks αποτελεί μία από τις τελευταίες σε μία σειρά προσθηκών, χαρακτηρισμένων ως “επί πληρωμή δυνατοτήτων”. To 2017, η πλατφόρμα παρουσίασε το Super Chat—το οποίο εμφάνιζε τα μηνύματα των χρηστών πιο έντονα έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσουν στην αντίληψη των δημιουργών. Επίσης τα Super Stickers, τα οποία έγιναν διαθέσιμα δύο χρόνια αργότερα, λειτουργούν ως “πολύχρωμες” ειδοποιήσεις ότι ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο κάποιου.

superthanks-preview

“Όπως το Super Chat και τα Super Stickers, έτσι και το Super Thanks έχει διπλή χρήση για τους δημιουργούς: διατηρεί τις επαφές τους με τους φανατικούς οπαδούς τους ενεργές και με νόημα, ενώ συγχρόνως τους δίνει έναν επιπλέον τρόπο να κερδίσουν χρήματα,” ανέφερε ο Υπεύθυνος προϊόντων του YouTube, Neal Mohan σε ανακοίνωση στο blog της εταιρείας.

Αν και ακόμα η λειτουργία βρίσκεται σε beta έκδοση, η νέα δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη σε χρήστες και δημιουργούς σε 68 χώρες, στις desktop και mobile εκδόσεις της πλατφόρμας. Οι δημιουργοί μπορούν να ακολουθήσουν τις online οδηγίες για να δουν εάν η δυνατότητα είναι διαθέσιμη. Εάν όχι, το YouTube στοχεύει να επεκτείνει την δυνατότητα αυτή σε όλους τους δημιουργούς που ανήκουν στο “πρόγραμμα συνεργατών”, μέσα στην χρονιά.

Περισσότερα από 140.000 κανάλια κέρδισαν χρήματα μέσω των επί πληρωμή δυνατοτήτων που προσφέρει το YouTube, μόνο το χρονικό διάστημα του Δεκεμβρίου, ενώ παραπάνω από δέκα εκατομμύρια χρήστες να αγόρασαν την πρώτη τους ψηφιακή υπηρεσία (Super Chat, Super Stickers, συνδρομή καναλιού), κατά την διάρκεια του 2020.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio